Kawa Java z Indonezji | ManuCafe.pl

Kawa Java z Indonezji | ManuCafe.pl

Do Indonezji  na wyspę Java holenderzy  dostarczyli kawę około roku 1696. Od tego czasu jest plantacyjna kawa uprawiana na płaskowyżu w okolicach góry Kawah w wysokości około 1300 metrów nad poziomem morza, tutaj są doskonałe warunki dla upraw kawy Arabica. Główną odmianą  jest Java, która przez… cały opis

Filtrować według właściwości

JAVA JAMPIT kawa ziarnista

"Odświeża pamięć i oczyszcza skórę," tak zdefiniował kawę tysiąc lat temu średniowieczny perski uczony Ibn Sina. W Europie na początku była sprzedawana jako lekarstwo i nie każdy mógł sobie pozwolić na jej kupno. Dopiero, gdy na rynek trafiło więcej kawy, cena się obniżyła. Orzeźwiający napój stał się wielkim bestsellerem. Obecnie możemy wybierać spośród wielu rodzajów – dziś na przykład wyjątkową delikatność z wyspy Jawa.

Więcej na szczegółach produktu

Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 10. 1. 2018

INDONEZJA SUMATRA LINTONG kawa ziarnista

Kawa oznaczona Klasą 1 to szczyt jakości! Oryginalny przysmak ze specjalnym profilem szybko znajduje smakoszy wśród miłośników kawy na świecie. Zwłaszcza wśród tych, którzy dużo podróżują, by odkrywać nowe smaki kawy. Lingtong Sumatra ziarnista kawa zadziwia niską kwasowością i słodko-ostrym smakiem. Znajdziesz w niej czekoladę, karmel, cedr i owoce. Świeżo prażona przekąska -  zapraszamy do jej odkrycia! 

Więcej na szczegółach produktu

Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 10. 1. 2018

INDONEZJA SULAWESI TORAJA KALOSSI GRADE 1

Celebes lub Sulawesi jest jednym z 14 tysięcy indonezyjskich wysp. Kształt może przypominać pająka - zwierzęta i rośliny występujące w tym regionie są rzeczywiście tym, co fascynuje turystów z całego świata. Oczywiście jest tu i kawa. Małe gospodarstwa na pagórkach produkują ziarno o wspaniałym smaku i odurzającym zapachu. Kawę z górzystego regionu Toraja pokochasz dla zrównoważonej kwasowości i przyjemnej czekoladowej nuty.

Więcej na szczegółach produktu

Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 10. 1. 2018

ROBUSTA INDONESIE kawa ziarnista

Pierwsza sadzonka kawy została wysłana do Indonezji przez holenderskiego gubernatora. Na przełomie XVII i XVIII wieku powstało wiele plantacji, których obecnie wysoka produkcja cieszy miłośników kawy na całym świecie. Ziarna z wyspy wulkanicznej Jawa mają silny smak. Robusta ta jest prawdziwie ekspresyjna i bogata. Barriści mówią o niej jako o jednej z najlepszych na świecie. Tego oczekuj - Twoja filiżanka kawy będzie owocowa i pełna stymulującej kofeiny.

Więcej na szczegółach produktu

Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 10. 1. 2018

Do Indonezji  na wyspę Java holenderzy  dostarczyli kawę około roku 1696. Od tego czasu jest plantacyjna kawa uprawiana na płaskowyżu w okolicach góry Kawah w wysokości około 1300 metrów nad poziomem morza, tutaj są doskonałe warunki dla upraw kawy Arabica. Główną odmianą  jest Java, która przez setki lat rozrastała się w  całkowitej izolacji i wytworzyła swój własny i niepowtarzalny charakter. Kawa ma wyważony pikantny smak, z nutą czekolady i delikatnej kwasowości.

Source: https://www.manucafe.pl/kawa-java-z-indonezji-x2v10066

Help us keep the lights on.

✔ Save unlimited bookmarks.

✔ Save PDFs, DOCX files, images and Excel sheets as email attachments.

✔ Get priority support and access to latest features.

Upgrade to Premium